Lasten ja nuorten säätiön vuonna 2019 voimaan astuneen uuden strategian myötä työssämme on nyt voimakas katse tulevaisuuteen. Se tarkoittaa, että huomioimme toiminnassamme aiempaa vahvemmin yhteiskunnan muutokset ja tarjoamme samalla nuorille välineitä, joiden avulla he pystyvät rakentamaan merkityksellistä tulevaisuutta nopeasti muuttuvassa maailmassa. 

”Tulevaisuuskoulun työlle on valtava tarve, joka tulee kasvamaan entisestään. Liittyminen Lasten ja nuorten säätiöön tarjoaa mahdollisuuden selvästi aiempaa laajempaan työhön nuorten tulevaisuustaitojen vahvistamiseksi”, kertoo Tulevaisuuskoulun toiminnanjohtaja Otto Tähkäpää.

Tulevaisuustaitojen opettaminen nuorille on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Esimerkiksi lukion uusi opetussuunnitelma nostaa tulevaisuustaidot isosti osaksi lukio-opetusta. Tulevaisuuskoulun tavoitteena on antaa kaikille lapsille ja nuorille valmiudet kohdata epävarma ja nopeasti muuttuva tulevaisuus. Nuorten parissa tehtävän työn lisäksi sen työ keskittyy opettajien ja muiden kasvattajien kouluttamiseen. 

Lasten ja nuorten säätiö teki vuoden 2019 aikana tiivistä yhteistyötä Tulevaisuuskoulun kanssa. Pidimme yhdessä työpajoja ja teimme muun muassa laajaa julkisuutta saaneen Suomi2050-selvityksen.

“Yhteistyön aikana huomasimme, että yhdessä voimme saada aikaan entistä isompia vaikutuksia. Tulevaisuuskoulun liittyminen säätiöön on meille hieno mahdollisuus laajentaa kansainvälisestikin uniikista toimintamallista yhteiskunnallisesti entistä merkittävämpi”, sanoo Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Key Finnish Swedish English
1