Lasten ja nuorten säätiön Read Hour -lukutaitokampanja haastaa kolmatta kertaa koko Suomen lukemaan tunniksi YK:n kansainvälisenä lukutaidon päivänä 8. syyskuuta. Tänä vuonna kampanja toteutetaan myös Ruotsissa, Virossa ja Isossa-Britanniassa.

Kirjojen myötä meille avautuu uusia maailmoja. Voimme tutustua erilaisiin kulttuureihin ja ajattelutapoihin. Toisaalta kirjallisuus osoittaa myös, että ihmiset ympäri maailmaa ovat lopulta aika samankaltaisia. Meitä yhdistäviä asioita on paljon.

Lukeminen voikin olla yhteisöllinen kokemus. Vaikka monesti ajattelemme, että lukeminen tapahtuu yksin, sitä voi tehdä myös yhdessä toisten kanssa. Lukukokemuksen voi jakaa ystävän kanssa tai ryhmässä. Samasta teoksesta on yhtä monta kokemusta kuin lukijaakin.

Kannustan kaikkia lähtemään mukaan Read Hour -kampanjaan ja lukemaan tunnin ajan 8. syyskuuta. Pysähdytään yhdessä nauttimaan hyvistä kirjoista!

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti
Read Hour -lukutaitokampanjan 2021 suojelija

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Key Finnish Swedish English
1