Tämän viikon ajan Salmisaaressa Deloitten, Stora Enson, Wärtsilän ja Outokummun tiloissa sekä Alma Median ja Monsterin, Helsingin Diakonissalaitoksen ja Lasten ja nuorten säätiön toimistoilla kehitetään joukolla tulevaisuuden TET-palvelua. Viikon mittaisella nuorten ja yritysten yhteistyöllä hahmotellaan palvelun tarpeita ja ideoidaan sen sisältöä. 

”Erityisesti näinä epävarmoina aikoina nuoret tarvitsevat tukea ja monipuolisia mahdollisuuksia tutustua työelämään. Nykyisellään TET:ssä on valtavasti hyödyntämätöntä potentiaalia. Tavoitteenamme on, että kehittämämme palvelun avulla yhä useampi nuori saa mielekkään TET-kokemuksen, joka auttaa työelämän suunnan hahmottamisessa”, Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen kertoo. 

Uudella TET-palvelulla vastataan nuorten, koulujen ja yritysten toiveisiin monella tapaa helpommasta työelämään tutustumisesta: palvelun myötä TET-paikkojen määrä tulee kasvamaan, paikat tulevat tasa-arvoisemmin kaikkien nuorten saataville, ja TET-harjoittelukokonaisuuksista tehdään mielekkäämpiä sekä nuorille että yrityksille. 

Tavoitteena on luoda palvelu, joka lisää valtakunnallisesti mahdollisuuksia työelämään tutustumiseen

Lasten ja nuorten säätiön sekä Alma Median yhteistyöstä alkanut TET-palvelun kehittäminen käynnistyi tämän kevään aikana. Palvelu on tarkoitus julkaista vuoden 2023 alussa.  
 
”Valtakunnallisen TET-palvelun yhteistyökumppanina uskomme sillan rakentamisen nuorten ja työelämän välille avaavan reitin parempaan tulevaisuuteen ja onnellisempaan työelämään. Suomalaista ainutlaatuista TET-konseptia uudistamalla pystymme palvelemaan paremmin sekä työelämään tutustuvia nuoria että työnantajia”, kertoo Elina Kukkonen, Alma Median viestintä- ja brändijohtaja. 

Lasten ja nuorten säätiö yhteistyökumppaneineen kutsuu myös muut yritykset mukaan käynnistämään ja tukemaan kumppanuudella uuden TET-palvelun käynnistämistä ensi vuonna.  

Tule mukaan kehittämään TET-palvelua:

Heidi Harju

ohjelmapäällikkö

heidi.harju@nuori.fi

050 428 2031

Kehittämistyötä rahoittavat vuonna 2022 KOT-säätiö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä yrityskumppanimme.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Key Finnish Swedish English
1