Raha on tunneasia, ja siksi siitä on tärkeä oppia puhumaan jo nuorena. Julkaisemme osana Kestävä rahasuhde -toimintaa harjoituksia rahasta puhumisen ja tunnetaitojen vahvistamisen tueksi. Materiaalit sopivat erityisen hyvin osaksi TUVA-opetusta, mutta kuka tahansa nuorten kanssa työskentelevä voi hyödyntää materiaaleja työssään.  

Materiaaleihin sisältyy erilaisia pelejä, tunne- ja tietoisuustaitotehtäviä, digitarinatyöskentelykokonaisuus sekä kuuntelu- ja kirjoitusharjoituksia. Toiminnallisten ja luovien harjoitusten äärellä tutustutte nuorten kanssa pehmeisiin taloustaitoihin esimerkiksi pohtimalla, millainen oma rahasuhde on ja mitä on kestävä kuluttaminen.  

“Materiaalit keskittyvät rahaan liittyvien tunteiden ja asenteiden tunnistamiseen ja sitä kautta parempaan rahanhallintaan. Haluamme nostaa tunnetaidot osaksi taloustaitoja ja tukea opettajien kykyä vahvistaa nuorten talouteen liittyviä tunnetaitoja, jotta kaikilla olisi tasa-arvoiset mahdollisuudet rakentaa omaa kestävää tulevaisuuttaan”, kertoo Kestävä rahasuhde -toiminnan projektipäällikkö ja asiantuntija Anna-Liisa Parkkinen.  

Lisätietoja oppaasta

Anna-Liisa Parkkinen

anna-liisa.parkkinen@nuori.fi

050 308 4215

Linda Lopperi

linda.lopperi@nuori.fi

040 145 7447

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Key Finnish Swedish English
1