Dreams-vierailuilla yleisön tuntemat Dreams-lähettiläät vierailevat yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa kannustamassa nuoria unelmoimaan, innostumaan ja olemaan uteliaita. Vierailulla lähettiläät kohtaavat nuoret omana itsenään ilman kulisseja ja jakavat oman kasvutarinansa kipukohtineen. Kasvutarinan kuuleminen lisää empatiaa ja avaa uusia näkymiä siihen, millaisilla eri tavoilla elämää voi elää. 

Dreams-lähettiläiden joukko kasvaa kolmella, kun tänä keväänä kouluvierailuilla nähdään laulaja-lauluntekijä Hassan Maikal, palkittu erotuomari Mohammad Al-Emara sekä Dreams-vierailuja Pohjois-Suomessa osaltaan lisäävä artisti Rosa Coste. Seuraavaksi he kertovat, miksi haluavat olla mukana rohkaisemassa nuoria löytämään oman polkunsa. 

Hassan Maikal, laulaja, lauluntekijä ja yhteisövaikuttaja: 

“Oman elämäni tärkein hetki oli nuorisotalolla, jossa mua kannustettiin vetämään eka keikkani. Ujostutti tosi paljon, enkä halunnut mennä esiintymään. Mua kuitenkin kannustettiin kokeilemaan omia rajoja ja menemään oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Sen avulla uskalsin nousta lavalle. 
 
Onneksi mun ympärillä on ollut turvallisia aikuisia ja ystäviä, jotka ovat puskeneet ja rohkaisseet mua eteenpäin kohti unelmia. On tärkeää, että pääsee kokeilemaan uusia asioita ja yrittää löytää sen, mikä kiinnostaa: aina voi mennä katsomaan jotakin uutta, ja jos ei tunnu hyvältä, niin aina voi lähteä pois. Jokaisen nuoren pitäis saada siihen tukea ja kannustusta.  

Toivon, että nuoret oppisivat jotain mun tarinasta ja pystyisivät reflektoimaan omaa elämäänsä sen kautta. Mulle olisi tosi tärkeää, että voisin inspiroida edes yhtä nuorta – se olisi mulle tosi iso juttu.  
 
Haluan myös, että he ymmärtävät, että mäkin olen ollut yksi nuorista. Mulle olisi ollut tosi tärkeää, että mun näköinen ihminen olisi joskus tullut puhumaan mun kouluun ja jakamaan tarinaansa.” 

Mohammad Al-Emara, erotuomari ja jalkapallovalmentaja: 

“Minulle unelmointi tarkoittaa toivoa ja valoa! Unelmat ohjaavat meitä ja saavat meidät loistamaan. Minulla on tarina, jonka avulla haluan inspiroida nuoria uskomaan itseensä ja unelmoimaan rohkeasti. Kun uskoo itseensä, niin mikään uusi ja tuntematon ei tunnu enää esteeltä.   

Kun jalkapalloilijana tie huipulle ei auennut, uskalsin sukeltaa tuntemattomaan ja nyt tuomarina olen matkalla kohti maailman huippua. Entisestä vaikeasta pelaajasta kuoriutui Suomen paras jalkapalloerotuomari. Kun aiemmin unelmoin pääseväni pelaamaan tietyille stadioneille, nyt olen päässyt niille erotuomarin roolissa. 

Uran alkupuolella kuulin vähättelyä ja minulle sanottiin, että 2. divisioona on maksimi, mihin voin yltää. En välittänyt, vaan raivasin tieni ennätysnopeasti pääsarjaan ja minut valittiin jo ensimmäisellä kaudellani Veikkausliigan parhaaksi erotuomariksi. Epäilijät puhuvat ainoastaan itsestään, älkää välittäkö!  

Uskalsin epävarmana nuorena poikana nojata tukea tarvitessani läheisiini. Oli aikoja, jolloin sain kuulla paljon vähättelyä, mutta perheeni uskoi aina minuun ja tuki vilpittömästi läpi vaikeuksien. Toivon, että onnistun tarinani kautta rohkaisemaan nuoria unelmoimaan rohkeasti ja olemaan omia itsejään, niin kuin vanhempani ja sisarukseni ovat rohkaisseet minua.” 

Rosa Coste, artisti: 

“En itse osannut aikoinaan unelmoida. Nykyään osaan ja uskon siihen, että jokaisella on unelmointiin oikeus. Unelmointi avartaa ajatusta siitä, mikä minulle on mahdollista tässä maailmassa. Jos emme uskalla unelmoida, emme voi koskaan elää oman näköistä elämää – kenen elämää me silloin elämme? 

Opin unelmoimaan isommin ja ajan myötä aloin uskomaan, että minä olen tarpeeksi hyvä: minustakin voi jonain päivänä tulla jotain, mikä tuntui aiemmin epätodennäköiseltä. Tämä usko on johtanut siihen, että voin tehdä nyt työkseni sitä, mistä olen haaveillut.  

Olisin itse kaivannut kannustusta siihen, että uskaltaisin tavoitella omia kiinnostuksen kohteita. Voit opiskella mitä vain, älä anna taustasi rajoittaa sitä vain siihen, mihin luulet pystyväsi. Toivon, että voin herättää pienen kipinän ja inspiroida edes yhtä nuorta unelmoimaan jo nyt isommin kuin itse samanikäisenä uskalsin. 

Haluan rohkaista nuoria valitsemaan ympärilleen ihmisiä, jotka nostavat heitä eivätkä paina alas. Usko siihen, että sie voit saada enemmän ja pystyä parempaan kuin luulet voivasi.” 

Maikalin, Al-Emaran ja Costen lisäksi Dreams-lähettiläinä jatkavat puhuja, inspiroija ja entinen huippunyrkkeilijä Elina Gustafsson, breakdance-tanssija Johannes “Hatsolo” Hattunen, yrittäjä ja burnout-selviytyjä Tomi Kaukinen, näyttelijä Krista Kosonen, maailman paras aivovammapotilas Robson Lindberg, muusikko Tommy Lindgren, yrittäjä Laura Peippo, näyttelijä Christoffer Strandberg ja näyttelijä-ohjaaja Pamela Tola

Liputamme unelmoinnin puolesta yhdessä Pohjola Vakuutuksen kanssa. Pohjola Vakuutus tukee Dreams-ohjelmamme suomenkielisiä kouluvierailuja. Osoitteessa dreams.fi voit jättää yhteydenottopyynnön ja otamme sinuun yhteyttä, jos voimme tarjota Dreams-kouluvierailua alueellenne. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Key Finnish Swedish English
1